Slide 1

bertwinkelbuiter.nl

Slide 2

bertwinkelbuiter.nl

Slide 3

bertwinkelbuiter.nl

Slide 4

bertwinkelbuiter.nl

Slide 5

bertwinkelbuiter.nl

Slide 6

bertwinkelbuiter.nl

vorige
volgende
Singapore Airlines
logo singapore airlinessa model
StarAlliance
Singapore Airlineshk singapore

singaporeSingapore Airlines

Singapore Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore. Thuishaven is de Internationale Luchthaven Changi. Het is sinds 2000 lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance. SilkAir is een dochtermaatschappij die regionale vluchten verzorgt. Singapore Airlines begon als "Malayan Airways Limited" in 1946, en de eerste (charter) vlucht werd op 2 april 1947 uitgevoerd, de eerste lijnvlucht tussen Singapore en Kuala Lumpur begon op 1 mei 1947. Toen Singapore zich in 1966 afscheidde van Maleisië werd de naam gewijzigd in Malaysia-Singapore Airlines. Hierna groeide de luchtvaartmaatschappij in een rap tempo, onder andere door de toevoeging van de Boeing 707 en de Boeing 737 aan haar vloot. Door politieke spanningen tussen Maleisië en Singapore werd in 1972 besloten Malaysia-Singapore Airlines op te splitsen in twee luchtvaartmaatschappijen; Singapore Airlines en Malaysia Airline System (het huidige Malaysia Airlines). Het Singaporese deel hield alle Boeing's en in de jaren erna bleef de luchtvaartmaatschappij groeien in Azië. Ook werden Boeing 747's aangekocht. 

In de jaren '80 werden ook vluchten naar Noord-Amerikaanse en Europese bestemmingen uitgevoerd. In 1989 voegde de luchtvaartmaatschappij ook de allernieuwste Boeing 747-400 toe aan haar vloot.
 
Vanaf de jaren '90 ging Singapore Airlines ook naar Zuid-Afrika vliegen.
 
Sinds 2004 worden er non-stop vluchten naar Noord-Amerika uitgevoerd, met de Airbus A340-500. De vlucht tussen Singapore en Newark is met een vluchtduur van 18 uur ook de allerlangste commerciële lijndienst.
stoel singaporesingapore airlines
De vloot van vliegtuigen, in alfabetische volgorde, van de maatschappij:
 
 
 
logoairportonder