Slide 1

bertwinkelbuiter.nl

Slide 2

bertwinkelbuiter.nl

Slide 3

bertwinkelbuiter.nl

Slide 4

bertwinkelbuiter.nl

Slide 5

bertwinkelbuiter.nl

Slide 6

bertwinkelbuiter.nl

vorige
volgende
Deutsche Lufthansa
logo Lufthansa lufthansa model
skyteam
lufthansa hk lufthansa hk lufthansa Lufthansa

Lufthansa (Deutsche Lufthansa AG) is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij, het hoofdkwartier is gelegen in Keulen. De belangrijkste luchthavens waarvan vluchten van Lufthansa vertrekken is Frankfurt International Airport in Frankfurt am Main, Franz Josef Strauß International Airport in München en Düsseldorf International Airport in Düsseldorf. Lufthansa is een van de oprichters van Star Alliance, een van 's werelds belangrijkste samenwerkingsverbanden tussen luchtvaartmaatschappijen. De vloot van de Lufthansa Groep bestaat uit 432 toestellen. De Lufthansa Groep biedt wereldwijd werk aan ongeveer 130.000 mensen.

Het bedrijf werd opgericht in 1926 na een fusie tussen Deutsche Aero Lloyd (DAL) en Junkers Luftverker. Dat was op 6 januari van dat jaar. De oorspronkelijke volledige naam was Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft. De naam Lufthansa is een combinatie van de woorden Luft (het Duitse woord voor lucht) en Hansa (van de Hanze handelsorganisatie die grote delen van Noord-Europa beheerste tijdens de Middeleeuwen). Het oude Lufthansa ging samen met Nazi-Duitsland in 1945 ten onder en werd in 1951 geliquideerd. In 1953 werd in de Bondsrepubliek de Aktiengesellschaft für Luftverkehrsbedarf (LUFTAG) opgericht. Dit bedrijf kocht in 1954 de merknaam Deutsche Lufthansa en ging onder deze naam verder.

In 1955 richtte de DDR zijn eigen luchtvaartmaatschappij op, eveneens onder de naam Lufthansa. Hiermee werden lijndienst op Oostblok-bestemmingen onderhouden. Het was de DDR duidelijk dat zij niet de juridische rechten op de naam Lufthansa hadden, waarop zij in 1958 de luchtvaartmaatschappij Interflug oprichtten. Interflug ging failliet in 1991, kort na de Duitse hereniging. Tot aan de Duitse hereniging in 1990 was het Lufthansa verboden om vluchten te maken naar West-Berlijn, net als alle andere luchtvaartmaatschappijen van buiten de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Lufthansa was de eerste klant van Boeing, die de Boeing 737 kocht en ermee vloog, Lufthansa was de enige koper van de nieuwe 737-100. Hiermee werd Lufthansa tevens de eerste buitenlandse klant, die een passagiersvliegtuig van Boeing kocht en ermee vloog. Hetzelfde was het geval op 17 mei 2004, toen Lufthansa gebruik ging maken van de Connexxion in-flight online verbindingsservice van Boeing.

In juni 2003 opende Lufthansa Terminal 2 op de Frans Joseph Strauß Airport in München, zodat Frankfurt FRA minder zou worden belast. Het is een van de eerste terminals in Europa die gedeeltelijk eigendom is van een luchtvaartmaatschappij

Op 22 maart 2005 fuseerde Swiss International Air Lines met Lufthansa. De overeenkomst beloofde de publieke aandeelhouders de gemiddelde prijs van de weken voor de aankondiging. De grote aandeelhouders, te weten de Zwitserse regering en grote Zwitserse bedrijven, werden betaald wanneer de aandelenkoers van Lufthansa boven verwachting zou presteren in het jaar na de fusie.

Op 15 september 2008 kondigden Wolfgang Mayrhuber, algemeen directeur van Lufthansa en Étienne Davignon, voorzitter van de raad van Bestuur van SN Airholding NV, moederholding van Brussels Airlines, de ondertekening van een akkoord aan waarbij Lufthansa een minderheidsaandeel verkreeg in Brussels Airlines, met in een tweede fase vanaf 2011 een volledige integratie van de Belgische luchtvaartmaatschappij in de Lufthansa Groep.

stoel lufthansalufthansa

De vloot van vliegtuigen, in alfabetische volgorde, van de maatschappij:
 
 
 
logoairportonder